Welkom bij onze shop

 
  • Grote collectie merken
  • Diverse stijlen
  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Gratis cadeau inpakservice
  • Direct online bestellen
  • Gratis verzending > 50 euro ( NL )
 
Bij ons vindt u alle merken en
goede service dankzij jarenlange
ervaring. Heeft u vragen? Bel of
mail ons gerust.

Meest gestelde vragen

Welke maat dekbed heb ik?
Wij hanteren de Nederlandse maatvoering:
 
  Breedte Lengte Extra lengte
1-persoons 140 cm 200 cm 220 cm
2-persoons 200 cm 200 cm 220 cm
Lits-jumeaux 240 cm 200 cm 220 cm


Welke maat dekbed past het beste op mijn bed?
Matras breedte Maat dekbed
90 cm 1-persoons:     140x200/220
120 cm/ 140 cm 2-persoons:     200x200/220
160 cm/ 180 cm Lits-jumeaux: 240x200/220

 Een dekbed van 220 cm lengte past ook goed op een matras van 200 cm.
 
Wat betekent de aanduiding 140 x 200/220 op een dekbedovertrek?
Al onze dekbedovertrekken zijn geschikt voor dekbedden van zowel 200 cm als 220 cm lang.

Hoe wordt een maat aanduiding weergeven?
Breedte x lengte.

Waarom worden de overtrekken bijna allemaal op 220 cm lengte gemaakt?
In ons assortiment zijn alle dekbedovertrekken geschikt voor 220 cm lange dekbedden. Dit komt omdat de gemiddelde Nederlander steeds langer wordt en de bedden steeds groter worden.

Past mijn dekbed van 200 cm lengte wel in een dekbedovertrek dat geschikt is voor 220 cm lengte?
Jazeker, geen enkel probleem, de overtrekken zijn geschikt voor zowel een lengte van 200 cm, als 220 cm lang.

Mijn dekbed schuift in de hoes, wat kan ik hieraan doen?
Bij het instoppen van het dekbedovertrek vouwt u de hoeken van de instopstrook naar binnen alsof u een cadeautje inpakt, zodat u een soort rem creëert. Vervolgens stopt u de ingevouwen instopstrook goed onder de matras.

Hebben alle dekbedovertrekken een instopstrook?
Ja, bij ons hebben alle dekbedovertrekken een instopstrook. Vaak is de instopstrook over de volle breedte. Alleen van het merk Vandyck hebben de dekbedovertrekken een flessenhals. Aan de onderkant zijn de zijkanten iets in gestikt en de losse strook stopt u onder uw matras. 

Wat is count?
Count zijn het aantal draden per vierkante centimeter. Hoe hoger het aantal count hoe meer draden hoe soepeler en zachter de stof.

Hoelang gaat een dekbed mee?
Mits er zorg is gedragen voor het dekbed, blijft de kwaliteit tussen de 5 en 7 jaar goed.

Wat is carré gestikt?
Dit zijn vierkantjes die gestikt zijn in een dekbed zodat het vulmateriaal niet kan verschuiven. De donzen dekbedden zijn bij ons allemaal carré gestikt zodat de dons op zijn plaats blijft zitten.

Waar komt de dons vandaan?
De dons is afkomstig uit de hele wereld. Er wordt alleen dons van slachtvee gebruikt. Onze leveranciers houden dit ook nadrukkelijk in de gaten.

Wat zijn de eigenschappen van een donzen dekbed?
Dons is licht in gewicht, neemt snel uw lichaamstemperatuur aan. Bovendien zorgt het voor een perfecte isolatie en ventilatie.

Wat zijn de eigenschappen van een wollen dekbed?
Door de sterke krulling houdt wol veel lucht vast en neemt snel uw lichaamstemperatuur aan. Een wollen dekbed is zwaarder dan bijvoorbeeld dons.

Wat zijn de eigenschappen van een synthetisch dekbed?
Een synthetisch dekbed is anti-allergisch en kan makkelijker gewassen worden op 60 graden. Een synthetisch dekbed is zwaarder dan een dons dekbed.

Wat zijn de eigenschappen van een katoenen dekbed?
Katoen heeft een goed vocht opnemend vermogen en is wasbaar op 60 graden. Fijn zomerdekbed.

Wat zijn de eigenschappen van een zijden dekbed?
Zijde zorgt voor een goede vochtregulatie en voelt koel aan. Het dekbed is licht in gewicht en valt zeer soepel om het lichaam. Ideaal voor de zomer. Wasbaar op 40 graden.

Wassen dekbedden?

Zie het wasvoorschrift of een dekbed gewassen kan worden. Vaak kan je thuis alleen een 1 persoons dekbed wassen. Er moet ruimte in de trommel zijn dat het sop goed weg kan spoelen. Gebruik geen wasverachter en een beetje wasmiddel. Bij grotere maten zit de wasmachine vaak te vol. Wij adviseren om een dekbed ook te wassen bij de wasserette en alleen wassen als er een ongelukje is gebeurd. Let op! Een donzen dekbed moet daarna direct in de droogtrommel op lage temperatuur.

Hoelang gaat een hoofdkussen mee?
Mits er zorg voor is gedragen, gaat een hoofdkussen ongeveer 3 jaar mee. Uit hygiënisch oogpunt is het verstandig om uw hoofdkussen regelmatig te vervangen.

Hoe zorg ik het best voor mijn kussen?
Uw kussen blijft het best zijn kwaliteit behouden als u hem regelmatig opschudt en lucht. Ook helpt het om een molton sloop of kussenbeschermer (Dreamstar cotton touch sloop) om het kussen te doen, dit voorkomt dat vocht en vuil het kussen intrekken.

Hoofdkussens wassen?
Dat kan als het staat aangeven op het wasetiket. Bij een hoofdkussen waar de tijk is voorzien van een rits zet die dan vast met een veiligheidsspeld. Stop het hoofdkussen in de wasmachine en dan moet er in de trommel wel ruimte zijn dat het gewassen kan worden. Was een hoofddkusen alleen als er een ongelukje is gebeurd, het wordt er nooit beter op. Voor hoofdkussens verkopen wij ook kussensbeschermers bijvoorbeeld molton en dit kunt u veel makkelijke en vaker wassen.
Let op! Donzen en veren hoofdkussens moeten direct daarna in de droogtrommel op lage temperatuur.

Hoofdkussens in de droogtrommel?
Hoofdkussns gevuld met dons of veren moeten zelfs na het wassen in de droogtrommel. De dons en veren moeten zo snel mogelijk van elkaar af zodat het zijn volume terug krijgt. Voor mensen die hevig transpireren kan kit nog wel eens een oplossing zijn om het hoofdkussen even in de droogtrommel te stoppen op lage temperatuur om de volume terug te krijgen. Dit kan uitsluitend als de tijk nog dicht is. 
Kijk altijd op het wasvoorschrift of het hoofdkussen in de droogtrommel kan.

Wat is de maat van een kussensloop?
De Nederlandse maat is 60 cm x 70 cm.

Mijn hoofdkussen is kleiner dan mijn kussensloop, hoe kan dat?
Dat kan wel eens voorkomen bij een latex hoofdkussen omdat deze smaller wordt gesneden. Of het hoofdkussen heeft geen Nederlandse maatvoering.

Wat is een tijk?
Een tijk is de stof die om de vulling van een dekbed of kussen zit.

Ik ben allergisch, welk dekbed kan ik het best nemen?
Het ligt eraan waar u allergisch voor bent. De dekbedden zijn gevuld met dons, wol, katoen, zijde, veren, kameelhaar of synthetische vulling. Al onze dekbedden zijn voorzien van een huisstofmijt dichte, 100% katoenen tijk. Als u alles wilt uitsluiten kunt u het beste een synthetisch product kiezen.

Ik transpireer nogal veel. Welk dekbed of kussen zou het meest geschikt zijn?
Een dekbed of hoofdkussen gevuld met een natuurproduct ademt beter dan een synthetisch product, en is dus meer geschikt voor iemand die veel transpireert.

Wat is strijkvrij?
Sommige overtrekken, hoeslakens, lakens, slopen etc. zijn behandeld met een easy care finish, hetgeen kreukherstellend werkt. Natuurlijk zijn er gradaties in de kreukgevoeligheid van het linnengoed.
Top 5 van de kreukgevoeligheid van textiel.
Van 1, het minst kreukgevoelig, tot 5, het meest kreukgevoelig.
1         100% polyester
2         katoen met polyester
3         100% katoen / satijn
4         100% katoen
5         100% perkal katoen

Belangrijk is dat u het gekochte product op de maximaal toegestane temperatuur wast, hetgeen op het wasvoorschrift staat aangegeven. Hierna is het van belang dat de textiel gelijk uit de wasmachine en/of droger wordt gehaald als het programma klaar is. Als u het product na het wassen hangend kan drogen, geeft dat het mooiste resultaat. Uw wasgoed droogt glad op en hoeft alleen nog wat worden bijgestreken. U kunt het ook met uw handen tijdens het opvouwen glad strijken. Naarmate de textiel vaker gewassen wordt, zal het minder kreukgevoelig worden.

Wassen:
Volg altijd het wasvoorschrift van de leverancier. Dekbedovertrekken, moltons, hoeslakens, slopen moeten gewassen worden voor gebruik en direct op aangegeven temperatuur, zie wastobbe. De wastobbe kunt u terug vinden op de verpakking of in het label. Let op! Dat de wasmachine niet te vol wordt geladen, maar ook niet te weinig in de wasmachine stoppen. Was altijd met gelijke kleuren en materialen. Gebruik geen wasverzachter, dit kan kleuren aantasten en vezels.

Waarom krijg ik witte strepen op mijn dekbedovertrek?
Vaak is het probleem dat er te veel wasmiddel en/of wasverzachter is gebruikt. De zeepresten kunnen dan niet worden weggespoeld en blijven zichtbaar op het dekbedovertrek. Wat kan helpen is om het dekbedovertrek gelijk opnieuw te wassen op de temperatuur zoals aangegeven op het wasvoorschrift, dit keer zonder wasmiddel.

Wassen handdoeken:
Was handdoeken alleen met handdoeken en altijd wassen voor gebruik direct op temperatuur wat u kunt vinden in de wastobbe. Na gemiddeld drie keer wassen en door in het gebruik nemen van de handdoek gaat de handdoek goed vocht opnemen. Was niet met wasverzachter en gebruik niet teveel wasmiddel, zodat er geen 'filmlaagje' over de handdoek komt, want dit kan het droogvermogen van de handdoek belemmeren.

Mijn handdoeken pluizen. Hoe voorkom ik dit?
Was een handdoek nooit alleen maar altijd een aantal tegelijk. Laad de wasmachine nooit te vol en gebruik een beetje wasmiddel en geen wasverzachter.

Onze belangrijke wastips!
- Was met gelijke materialen en kleuren.
- Was direct op temperatuur
- Was met een gevulde wasmachine, dus niet één ding, laad de wasmachine ook niet te vol. 
- Was handdoeken alleen met handdoeken niks anders erbij.
- Gebruik kleur wasmiddel voor de bonte was en witte wasmiddel voor de witte was. ( De kleur offwhite    is ook een bonte was)

Gebruik droogtrommel
Zie het wasvoorschrift of het product ook in de droogtrommel kan. Droog producten altijd op lage temperatuur.

Kan iets krimpen?
Ja, een product mag 7% krimpen.
* Bij hoeslakens en moltons wordt altijd rekening gehouden met de krimp zodat na het wassen het wel om matras past.

Hoe blijven wij op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen?

Wij hebben goed contact met onze leveranciers en merken waardoor we altijd dicht zijn betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen op textiel gebied. Voor de nieuwste trends volgen wij stylisten, trendwatchers en volgen we veel woon magazines en blogs als VT wonen, Elle wonen, Elle decoratie, Eigen Huis & Interieur, Pinterest  en interieur stylisten.


Staat uw vraag er niet bij, mail of bel ons gerust!